Imatge o vídeo destacat
festa migra

Més de 300 persones a la Festa de Migra!

Són les vuit del matí. El carrer Palau llueix banderoles de colors. L’equip ja està amunt i avall amb cadires, taules, catifes, plafons informatius, gots, samarretes… El carrer Templers està ple de fogons i paelles, que ja ens fan imaginar com serà el dinar. A tocar de la plaça Sant Miquel l’escenari comença a alçar-se (quin goig!), i unes lletres ben grans (20 anys Migra) ens recorden que estem de celebració. Els veïns i veïnes dels locals comercials del voltant surten curiosos, i en Salem ens repeteix... “Molt bé, quin goig, serà una festassa!”.

Aviat començarà a arribar gent. Els nervis són a flor de pell i, no us enganyarem, la previsió de pluja ens té expectants. Però ens anem mirant, i reconeixem entre nosaltres aquest desig tan gran de rebre-us, de donar la benvinguda a tothom, de trobar-nos i celebrar una història que s’ha anat trenant amb cada persona que ha passat per Migra Studium.

Així enllestíem, el passat dissabte 13 de maig, els darrers preparatius de la Festa dels 20 anys de Migra Studium. La jornada va començar amb la batucada de Badalona Batec i una desfilada de capgrossos, els de Sant Cugat i els han fet el grup Som Joves de Migra. La resta del matí ha estat conduït per Maria Cusó, membre del patronat i cap de Cultura de Rac1, qui ens ha anat introduint els diferents moments i motivant a participar dels diferents espais. Des dels tallers de crochet, brodat, xapes i gastronomia intercultural, l’espai més infantil amb els contes de Vivim del Cuentu, les històries de sorra d’en Tornike (alumne de castellà) i els relats de l’Inongo, els jocs gegants, el bàsquet i el ping-pong, els espais de pintar cares i de henna, fins als castellers de Sarrià que ens van ensenyar a fer pilars!

A l’escenari principal, durant el matí vam tenir diferents actuacions musicals que ens van fer cantar i emocionar-nos. Va ser especial recordar el Trencant Fronteres de la mà d’Esteban Faro, i descobrir el talent d’Imazighan, grup format per joves de la Xarxa d’Hospitalitat, que van aconseguir que tothom s’apropés a l’escenari. Tancàvem el matí bufant espelmes amb els més menuts i deixant-nos sacsejar pel pregó de Carmen Juares, qui ens encoratjava a seguir amb la nostra missió perquè “cap mur de tolerància i prejudicis podrà contenir mai la dignitat humana".

A l’hora de dinar vam omplir el carrer Palau de taules i cadires, més de 300 persones vam poder gaudir de la paella cuinada per l’Aleix i tot el seu equip de voluntari. La paella estava boníssima, però el millor va ser compartir taula amb tots i totes vosaltres, amb veïns i veïnes, alumnes i exalumnes, persones estan o han passat per la Xarxa d’Hospitalitat, amb els joves i famílies de l’actual Som Joves i l’antic Som-hi!, persones que heu estat, o sou, voluntàries i col·laboradores de Migra, amics i amigues, família… per nosaltres aquest és un dels majors símbols d’inclusió i veritable acollida, del que podria ser una autèntica societat fraterna.

I a la tarda, abans que la pluja donés per finalitzada la festa, vam gaudir de les danses peruanes i el Bollywood, i amb l’Abel, exalumne del curs d’Ajudant de Cuina de Migra, i actualment voluntari del Migra Dancers, ens va fer saltar i ballar! Durant tota la festa també vam vendre gots i samarretes conmemoratives. En van sobrar algunes, si algú es va quedar amb ganes de comprar-ne, en trobareu a Migra!

Gràcies a totes les persones que heu fet possible que la festa dels 20 anys de Migra Studium hagi estat tan especial. Vint anys on hem conegut milers d’històries que ens parlen del poder transformador de la bona acollida i de l’hospitalitat. I dissabte passat, a més de celebrar-ho, ho vivíem de primera mà: és possible construir un món on tothom tingui una vida digna i lliure, on poguem viure plegats. Desitgem continuar treballant amb aquest horitzó del nosaltres, i esperem seguir acompanyades de tantes persones que, amb la vostra generositat, feu possible que siguem una porta oberta al cor de Barcelona!

 Fotografies de la festa

Festa 20 anys Migra Studium - maig 2023