Migra Studium

L’any 2003 es va produir a Catalunya una les entrades més importants de població migrant. Perquè us feu una idea, aquell any la població de Catalunya va créixer en 134.557 persones, de les quals, 121.653 va ser fruit de les migracions. Eren els anys de creixement econòmic, del boom de la construcció i del turisme. Això es va notar arreu del territori, però d’una manera especial en determinades ciutats com Barcelona, que ja des de sempre havien estat pol d’atracció de persones vingudes d’arreu.

Atents a les necessitats que aquesta nova situació originava, la Companyia de Jesús a Catalunya va decidir utilitzar una de les seves comunitats, la del carrer Palau número 3, al bell mig del barri Gòtic de Barcelona, per engegar una entitat social: la Fundació Migra Studium.

La realitat migratòria ha anat canviant durant els darrers anys fruit de la crisi econòmica, el creixement de les desigualtats, la crisi de refugiats, l’increment dels discursos xenòfobs, l'inici de la pandèmia... per això, també Migra Studium ha anat creixent i adaptant-se fins a arribar a la realitat que és avui: 8 projectes, un equip de 18 professionals i més de 250 voluntaris treballant per un doble objectiu;

  • Treballar en favor de la dignitat i els drets de les persones més vulnerables
  • Treballar també per sensibilitzar la nostra societat sobre el fet de la diversitat cultural i religiosa.

Migra Studium és moguda pel desig de construir una societat cohesionada i on valgui la pena viure-hi, siguis com siguis, i vinguis d’on vinguis. És per això que segueix, després de tots aquests anys, fidel a la seva missió, atenta a la realitat canviant i convençuda que aquesta missió només es pot construir mitjançant 4 pilars:

L'acollida, l'acompanyament i la proximitat

La solidaritat i la generositat del voluntariat

La diversitat com a oportunitat

L'exercici dels drets i la denúncia d'allò inhumà i que provoca sofriment

 

Material audiovisual

Fotografies: Sol Quiñonez, Cecilia Montobbio
Vídeos Hospitalitat: Young Soul Productions