Som Joves

Espai educatiu per a adolescents, joves i famílies

L’adolescència i primers anys de joventut són etapes vitals caracteritzades pel canvi, la recerca, la descoberta, els dubtes… Temes com el grup, la construcció de la pròpia identitat i la mirada al futur són centrals en aquest moment del creixement. A més dels trets característics lligats a l'edat, cal pensar que moltes famílies del barri Gòtic i voltants, viuen en una situació de vulnerabilitat que afecta, d’alguna manera o altra, el creixement dels seus fills i filles, i la seva formació acadèmica i professional.

Per això, a més de l’esforç dels centres educatius, es despleguen multitud d’iniciatives que, en l’àmbit extraescolar, intenten acompanyar adolescents i joves perquè puguin tenir més oportunitats.

El projecte Som Joves treballa seguint quatre eixos: l'àmbit acadèmic, oferint eines i suport en l'estudi; l'acompanyament individualitzat, a través de tutories personals i seguiment amb les escoles i/o serveis socials; l'àmbit relacional i social, a través d'activitats grupals i de cohesió; i el seguiment amb les famílies, mantenint una relació amb cadascuna.

   Què oferim

S'ofereix un espai per a adolescents i joves de 12 a 18 anys on es combina l'estona de reforç en l'estudi i en les tasques acadèmiques, amb les propostes d'activitats grupals, amb tallers i formacions, activitats que potencien la relació i cohesió, la reflexió...

Cada dia del curs escolar, de dilluns a dijous de 16h a 18:30h de la tarda.

Oferint espais personals de seguiment, atenent especialment a l’orientació formativa, les motivacions personals i oferint acompanyament psicosocial en alguns casos.

Casal i activitats extraordinàries durant el mes de juliol (finals de juny en funció de l'any)

Trobades mensuals de dones per compartir inquietuds i espais d'oci i formació. Hi participen mares dels propis joves i d'altres dones que s'hi han anat sumant.

Informació i contacte

Maria Rallo i Júlia Lacasta      somjoves@migrastudium.org