Proposta educativa


Migra Studium proposa un conjunt d’activitats per conèixer i reflexionar sobre la realitat de les migracions i el refugi, i promoure així els valors de la convivència en una societat diversa com la nostra. Propostes i recursos educatius per construir una societat capaç d'acollir a les persones que arriben a casa nostra.​

Les propostes es poden adaptar a la necessitat de cada grup (en edats, en número, objectiu...)

Et proposem xerrades i tallers per apropar-se a la realitat migratòria des d’una perspectiva global i local. S’ofereixen xerrades sobre dues temàtiques, d’una durada aproximada d'entre 1h i 1h i mitja.

  • Migració, irregularitat i refugi
  • Hospitalitat vs hostilitat

Exposició fotogràfica per l’aula o espais comuns del centre. Formada per 20 imatges, 11 plafons informatius (50x70 cm) i una guia didàctica que convida a posar-se en el cor i els ulls de les persones que migren. La guia didàctica està formada per activitats diferents que es poden realitzar independentment o com un procés. 

  1. Trobades frontereres
  2. Itinerari acompanyat
  3. Aprofundiment

Itineraris per la ciutat de Barcelona acompanyat dequatre històries que narren les dificultats que es troba una persona que ha migrat, un cop arriba a la nostra ciutat.

L'objectiu és conèixer la realitat migratòria de Barcelona, apropant-nos a les fronteres existents dins de la ciutat, i fer-ho amb petits fragments en primera persona, relacionats amb les diferents parades de l'itinerari i acompanyats amb preguntes i reflexions perquè l’alumne pugui fer-se càrrec.

“Adentro” (Trailer)
Teatrefòrum sobre la realitat dels CIE, amb la companyia “ProjectA-Teatre Social”. Cal disposar d’un espai adequat. Més info i contacte:
projectateatresocial@gmail.com

Material de sensibilització
Si el professorat ho necessita, podem facilitar material complementari per a l’aula.

Visita Espai Interreligiós
Una proposta per educar en matèria d’identitat, diversitat cultural i religiosa, a través d'un recorregut interactiu i experiencial per l'Espai Interreligiós de Migra Studium.

Descarrega't la proposta completa

Informació i contacte

Per a més informació sobre les nostres activitats o per a qualsevol altre dubte o proposta, pots escriure'ns a sensibilitzacio@migrastudium.org o completar i enviar el següent formulari:

Dades de contacte
Indiqueu el curs, edat o perfil.
Indiqueu en quina o quines dates voleu realitzar l'activitat.
Qualsevol altre informació que considereu important facilitar-nos per a què us puguem donar la resposta més ajustada a la vostra necessitat.
Deixa'ns a continuació els teus dubtes o necessitats i tan aviat com ens sigui possible contactarem amb tu.