Espai sociolingüístic

 

Classes de llengua i alfabetització per a adults


Conèixer les llengües del país és essencial per poder tenir accés, no només a la relació amb altres persones, sinó també a la cultura i als drets que ofereix la nostra societat. A través de les classes de llengua posem a l’abast de les persones migrants (fins i tot de les que no saben ni llegir ni escriure en la llengua materna) el coneixement d’uns nivells mínims de català i castellà que els seran de gran utilitat per la vida de cada dia.

Les classes són també l’excusa perfecta per trobar-nos i, si en un primer moment pot semblar que hi ha les persones que ensenyen i les persones que aprenen, al final, quan s’estableix la comunicació, totes acabem aprenent les unes de les altres. Però no ens limitem a les classes sinó que, a través d'altres activitats, intentem que l'aprenentatge vagi més enllà de les parets de Migra i arribi a espais públics i oberts: museus, biblioteques, parcs…

En un horitzó de cohesió social, d’arrelament i de ciutadania, la llengua és un primer pas, sense el qual la resta de passos es fan molt difícils. 

    Serveis que oferim

Quatre nivells que equivalen aproximadament als que proposa el Marc Europeu de Referència per llengües, establert pel Consell d'Europa 2009. (A1, A2).

Nivell Inicial amb el “Consorci per a la Normalització Lingüística”.

Cursos de castellà específics per persones que no saben llegir i escriure en la seva llengua materna.

Grups petits amb diferents nivells (alfabetització i nivells bàsics). S'ofereix espai de guarda.

Grups que ajuden a seguir millor el curs que ja s'està realitzant, i a superar aquells punts on es troben més dificultats.

Parelles que es troben una vegada a la setmana per compartir conversa i avançar així en el coneixement de la llengua però també en el coneixement mutu entre les persones.

Propostes comunitàries realitzades des de l'entitat, el voluntariat o l'alumnat (espais de trobada mensual, sortides culturals, excursions, visites...)

Informació i contacte

Si t'interessa alguna de les nostres formacions, vine'ns a veure al carrer Palau número 3 en horari d'atenció, dilluns a dijous, de 10h a 13h i de 16h a 19h.

Si ets una entitat pots escriure'ns un correu electrònic a acollida@migrastudium.org amb el full de contacte de la persona referent omplert.