Xarxa d'hospitalitat

Xarxa d'hospitalitat

Sovint quan expliquem la nostra manera d’entendre les migracions, però d’entendre també la nostra societat, diem que la nostra mirada és sobretot hospitalària, centrada en l’hospitalitat. Això es desplega en una manera de ser i de viure, més basada en la confiança que en la desconfiança, en els rostres que en les etiquetes, en la realitat que en els rumors… Però sovint surt la interpel·lació “Si vols migrants, porta’ls a casa teva”  I la interpel·lació té el seu sentit: l’hospitalitat no és mai completa fins que no suposa obrir la porta d’allò més personal, d’allò més privat… la pròpia llar.

És per això que, en el marc del Servei Jesuïta a Migrants i en l’aposta per l’hospitalitat, neix la Xarxa d’Hospitalitat de la Fundació Migra Studium. Una xarxa que busca generar vincles entre persones migrants, llars acollidores i persones acompanyants. El propòsit, des de la sensibilitat vers la persona acollida i amb humilitat i sobrietat, és que aquesta vagi trobant eines per esdevenir autosuficient.

La Xarxa preveu l'acollida de persones migrades fins un màxim de 9 mesos amb la mateixa persona acompanyant i, durant aquest temps, se li oferirà una llar on viure en períodes de fins a 3 mesos de manera que pugui crear vincles amb diferents llars acollidores. També s'ofereix acollides d'emergència de més curta durada. Durant el 2019 s'han incorporat a la Xarxa més de 50 llars acollidores i s'han realitzat 39 acollides, entre elles 6 menors.

La Xarxa d’Hospitalitat visibilitza com cap altre projecte la nostra mirada hospitàliaria sobre les migracions.

Serveis que oferim

  • Acollida i allotjament
  • Acompanyament

Ajuda'ns a fer-ho possible

Al gener del 2019 vam fer el llançament de la campanya HOSPITALARIS.ORG. Aquesta campanya té l'objectiu de trobar 100 famílies hospitalàries de la ciutat de Barcelona i 35.000€ per a oferir suport legal i administratiu i cursos de formació laboral i de llengua, a totes les persones refugiades acollides.. Famílies que puguin oferir sostre i amor durant 3 mesos a una persona que s'ha vist forçada a abandonar el seu país, i que necessita un ambient familiar, per tornar a començar. 

Xarxes

Campanya d'Hospitalitat del Servei Jesuïta a Migrants

Informació i contacte

Pilar Pavia i Pau Vidal    hospitalitat@migrastudium.org 

Amb el suport de

       

 

2 anys d'Hospitalitat (hospitalaris.org)

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes