Imatge o vídeo destacat

Camins d'Hospitalitat, Camins de Pau

Un any més s'engega la iniciativa de Camins d'Hospitalitat. Aquest 2022 en què el món encara s'està recuperant dels efectes de la pandèmia, una altra vegada succeeix a Europa. En aquest context s'aprecia com la cultura d'hospitalitat, solidaritat i acollida es fa més necessària que mai per oferir respostes de protecció als qui fugen de la violència, la manca de recursos o el canvi climàtic. Els casos d'Ucraïna, però també de conflictes vigents i oblidats, com Síria, Iemen, Etiòpia i d'altres, ens interpel·len a respondre davant aquesta situació.

Aquest any, els camins d'hospitalitat són camins de pau. Mitjançant aquesta mobilització simbòlica que s'estan organitzant a molts llocs d'Espanya, alcem la veu per reclamar una cultura d'hospitalitat i de pau, com l'únic camí possible per a la convivència harmoniosa i enriquidora entre diverses religions i cultures.

Aquest 2022, la iniciativa de Camins d'Hospitalitat s'allarga en el temps. Si bé en anys anteriors les activitats se cenyien al voltant del Dia Internacional de les Persones Refugiades (20 de juny), es proposa ampliar els marcs temporals per facilitar que les caminades puguin tenir lloc en diferents moments de l'any, aprofitant la crida de les diferents dates simbòliques. Per això, convidem a caminar aquest any també al voltant de la Jornada Mundial del Migrant i Refugiat (25 de setembre), impulsada pel Papa Francesc amb el lema de 'Construir el futur amb els migrants i els refugiats', així com a la data assenyalada del Dia Internacional de les Persones Migrants (18 de desembre).

A la web de la iniciativa es pot accedir a tota la informació sobre aquesta acció. A més, s'anima els participants a compartir i fer arribar fotos i testimonis amb el ht #SumaTuCamino a les xarxes socials o bé al correu electrònic contacto@hospitalidad.es per poder prendre consciència de la xarxa d'hospitalitat que junts i juntes conformem.

VISITA AQUÍ EL WEB DE CAMINS D'HOSPITALITAT 2022 (EN 4 IDIOMES)