Imatge o vídeo destacat
obrim les portes

Obrim les portes de Migra per seguir a prop

El proper 11 de maig recuperem les activitats presencials a Migra Studium. Sabem que aquesta pandèmia, el confinament i les seves conseqüències, estant tenint i tindran un impacte molt fort en la vida de les persones que ja eren més vulnerables i per això, creiem que una entitat com la nostra ha de fer tot el possible per mostrar-se propera i oferir acollida.

Tornem a obrir la porta complint totes les mesures de seguretat i les indicacions de les autoritats competents i per això la nostra activitat serà una mica diferent a la que fem habitualment, però seguirà centrada en el treball per la dignitat i els drets de les persones migrants més vulnerables. Com ho farem?

  • Obrirem l’església del Palau (amb entrada pel carrer Ataülf, 2) per oferir un espai d’acollida i orientació individual. L’objectiu és que qualsevol persona migrant que ho necessiti pugui venir a plantejar qüestions o necessitats en relació a tràmits, accés a recursos o dubtes sobre la seva situació jurídica. L’equip de Migra Studium oferirà orientació, acompanyament i assessorament social i jurídic. L’horari d’atenció serà de dilluns a dijous de 10 a 13h i de 16 a 19h. Per accedir es podrà sol·licitar cita trucant al 934120934 o venint presencialment al Carrer Ataülf  2.
     
  • Ampliarem la xarxa d’hospitalitat obrint una nova comunitat de vida que estarà ubicada a Sant Cugat del Vallés (en un espai cedit per la Companyia de Jesús i del que podem disposar gràcies al Casal Loiola). Allà conviuran 10 persones acompanyades per l’equip de Migra Studium i un grup de voluntaris i voluntàries. Aquesta comunitat es sumarà a la xarxa famílies on actualment estan acollides 16 persones i que volem que continuï creixent.
     
  • Mantindrem altres activitats com el seguiment a distància d’alumnes i ex-alumnes de Migra Studium i dels joves i les famílies del projecte Som Joves. Tan aviat com ens sigui possible esperem tornar a les activitats grupals: cursos de formació i visites a l’espai interreligiós.

Com sempre, necessitarem el suport de totes les persones i institucions que vulguin col·laborar amb la nostra tasca i que podran fer-ho:

Amb una aportació econòmica a través del web bit.ly/somaprop o amb una transferència a algun dels números del compte de l'entitat:
          IBAN ES71 2100 0546 0702 0023 5819 (La Caixa)
          IBAN ES31 0182 6035 4202 0150 2765 (BBVA)

Com a voluntari o voluntària (persones menors de 65 anys i que no formin part de cap dels col·lectius definits de risc) poden deixar les teves dades a la nostra web i et farem arribar les necessitats de voluntariat que tenim: bit.ly/fes-te-voluntari.