Imatge o vídeo destacat
4 dia del migrant

Què celebrem en el Dia Internacional del Migrant?

Avui, 18 de desembre, és el dia del migrant. Commemorem l'adopció de la Convenció Internacional sobre la Protecció dels Drets de tots els Treballadors Migrants i dels seus Familiars per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides. Aquesta convenció proclama el dret a migrar amb llibertat, a residir i treballar de forma digna i a viure en família i reunir-se. Un dret que, a casa nostra, queda lluny de poder-se fer efectiu per una Llei d’Estrangeria que desampara a moltes persones migrants i les obliga a viure en situació d’irregularitat administrativa, obstaculitzant el seu projecte vital i els seus somnis.

No sabem del cert quantes persones es veuen obligades a viure en la irregularitat, alguns estudis parlen d’unes 500.000 a l’estat espanyol. A Migra Studium volem denunciar aquesta realitat que considerem injusta i que genera molt patiment en les vides de les persones que acompanyem.

 

L’Aboubakar té 21 anys està en situació irregular i en aquests moments està pernoctant a una plaça. De tant en tant uns amics l’acullen a casa seva. Fa setmanes que està esperant a entrar a un dispositiu d’emergència pel fred. 

Li agradaria fer una Formació Professional, però per accedir ha d’homologar els seus estudis (tràmit lent i d’alt cost econòmic). Pendent de fer aquests tràmits, està estudiant Castellà a Migra Studium.

 

Creiem que l’alternativa a tant hostilitat és l’acollida i l’hospitalitat i per això treballem per construir espais on mostrar que és possible trobar-nos i conviure. Un bon exemple és la Xarxa d’Hospitalitat de Migra Studium que ens permet oferir una llar a 25 persones, com també ho és, el nostre desig de ser una porta oberta al mig de la ciutat.

 

Celebra el Dia Internacional del Migrant col·laborant amb la Missió de Migra Studium

  • Fes una aportació econòmica a la campanya de Nadal de Migra Studium, que busca recursos econòmics per tal d'incrementar l'atenció social i jurídica, seguir oferint un ventall formatiu ampli i oferir més llars hospitalària a les persones migrants, refugiades i sol·licitants d'asil.
     

 

  • Sensibilitza el teu entorn compartint la teva experiència a Migra Studium, aquest missatge publicat a la web, o el material que anirem publicant a les xarxes socials (TwitterInstagram o Facebook)