Imatge o vídeo destacat
migrar és un dret

La conseqüència de la no acollida és la mort

Ho veiem des de fa anys a la Mediterrània, ho veiem a les costes espanyoles on arriben pasteres i cayucos, ho vam veure a Mòria... i ho hem vist aquesta nit a Badalona.

Però no només, l’incendi d’ahir a la nit als carrers de Gorg no és una situació puntual, se suma a altres incendis que sabem han tingut lloc a Barcelona. No és un cas excepcional, és fruit de l’absència i falta de recursos.

La nostra incapacitat per acollir comporta que moltes persones hagin de malviure als seus països d'origen, veient-se obligades a migrar. Hagin de malviure durant anys en el seu trànsit cap al país de destí. Hagin de malviure, un cop a casa nostra, sotmesos a la burocràcia de l'arrelament que impedeix accedir a una feina i, per tant, a una llar. Aquest malviure l'hem estirat tant, que ha arribat a esdevenir mort.

Avui hem de malviure tots i totes perquè sabem que hi ha dues morts, no sabem què ha passat amb les 148 persones restants que s'aixoplugaven a la nau del barri del Gorg, i el foc encara continua actiu.

Com a ciutadans i ciutadanes hem d'exigir a responsables polítics, tots i totes, que aquesta sigui la darrera vegada, que aquestes siguin les darreres morts a conseqüència de la no acollida. No és difícil fer-ho si es posen els recursos necessaris. És urgent i és important. 

Exigim a les institucions: