Imatge o vídeo destacat
espai interreligios

És possible la fraternitat

[Montse Massó, voluntària i patrona de Migra Studium]

Fe i Migra és una iniciativa que neix fa uns anys, de l’anhel de generar una petita llavor comunitària on viure el servei des de l’espiritualitat, i l’espiritualitat que mou al servei. Un equilibri acompassat.

Des dels inicis doncs, ens hem anat trobant entorn la missió de Migra Studium: el treball per la dignitat i els drets de les persones migrants més vulnerables. Enguany estem realitzant una pregària virtual al mes, i des de Setmana Santa, hem passat a una freqüència setmanal, trobant-nos doncs cada dijous a les 19:30h, majoritàriament de forma presencial a Migra Studium.

El passat dijous, coincidint amb el temps de Ramadà, la trobada va ser una experiència comunitària interreligiosa. Naixia del desig de buscar formes que facin créixer aquest espai comunitari, i així propiciar la trobada, la celebració i la vida compartida. Una pregària senzilla i profunda compartida amb els nostres germans i germanes que confessen la religió islàmica. Junts ens vàrem acompanyar en la fe que creiem cadascú dels que hi participàvem. El silenci que parla, i comunica, el vaig viure com a necessari per a contemplar l’altre, els altres, tots pregant a l’Espai Interreligiós. El silenci com a experiència reveladora possibilita connectar amb el Transcendent, que per a mi és el Déu Jesucrist, acollint que per altres té un altre Nom. Una pregària en silenci, plena de comunió que em va conduir a transcendir-me i a connectar amb el Misteri. 

Just l’endemà, quan encara dintre meu ressonava la pregària del dijous, em vaig assabentar de dues experiències, promogudes per dones, que em van commoure i amb les quals vaig combregar profundament:

La meva relectura d’aquestes iniciatives, unida a l’experiència que vivim a Migra i el ressò de la pregària, és la certesa que aquestes experiències ens fecunden mútuament i ens ajuden a aprofundir en el misteri dels altres i de l’Altre. Experiències que em fan confiar que és possible la fraternitat quan confiem amb els altres i junts col·laborem a transformar la realitat, tot i amb diferències de creences, de cultura, de procedència... Aquestes i d’altres experiències semblants em confirmen en la necessitat de trobar espais que ens transcendeixin a tots. Aquest espai és per a mi, especialment, l’àmbit de la pregària. 

Un espai per agrair, i seguir compartint la motivació profunda que ens va fer travessar per primer cop la porta de Migra: el desig de justícia que neix de la fe.

Us convidem a fer-ne experiència el proper 3 de juny.

 

Responsive image