Imatge o vídeo destacat
cie 21-22

Denunciem la mala gestió d’un brot de covid dins del CIE de la Zona Franca

Migra Studium, Irídia, SOS Racisme i Tanquem els CIE hem adreçat una queixa davant del jutjat de control del CIE denunciant la situació d’urgència sanitària que es viu dins del Centre d‘internament d'estrangers de la Zona Franca i demanant mesures efectives per garantir l’atenció adequada a les persones internes.

Tenim coneixement d’un brot de contagis en el CIE de la Zona Franca, que ja arriba almenys a 23 contagiats. Aquestes persones estan aïllades de la resta d’interns però compartint cel·les. La tensió acumulada dins del CIE s’ha incrementat i ha augmentat la conflictivitat: hi ha interns en vaga de fam i un intern ha manifestat idees suïcides. La resposta a aquesta inquietud creixent ha estat la presència d’agents antidisturbis dins del CIE, amb l’agreujant d’utilitzar armes amb gas lacrimogen dins del centre. 

A això s’afegeixen les queixes recurrents dels interns respecte als àpats freds i de mala qualitat i a l’aigua freda a les dutxes.

Tal com hem denunciat des de l’inici de la pandèmia, el CIE no reuneix les condicions per fer front a un brot de COVID, tal com ja va manifestar l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el mateix Servei Sanitari del centre.

D’altra banda, en el CIE de Barcelona (a diferència d’altres CIE de l’Estat) s’han suspès o restringit les visites als interns tant d’advocades, com d’ONG, com de familiars dels interns. 

Fruit de denúncies anteriors, els jutjats de control van decretar l’establiment de visites, però les condicions imposades per la direcció del centre, amb el requisit previ d’instància per part de la persona interna, han entorpit greument el funcionament de les visites i han vulnerat els drets de les persones internes.

 

Per això demanem: