Imatge o vídeo destacat
foto mans

Sensibilització compartida

[Testimoni de Mónica Baurier, professora del Col·legi Sagrat Cor de Sarrià]

Els estudiants de segon d'ESO de Sagrat Cor de Sarrià tenien un repte: crear un cartell social per donar suport a la tasca del Migra Studium.

Per això, des de l'assignatura de Geografia Humana, han desenvolupat un projecte de recerca a través del qual han descobert per què hi ha persones que es veuen obligades a abandonar casa seva, com són els viatges i quines dificultats i oportunitats troben en arribar al nou país. Van tenir l'oportunitat d'escoltar de primera mà l'experiència d'=ussama, que els va explicar per què va deixar el Marroc i com, després d'un llarg viatge, va arribar a Barcelona i va conèixer el Migra Studium. Els va impactar molt la resiliència davant la dificultat.

Entre moltes altres coses, han après a identificar les causes de les migracions, els principals fluxos migratoris i les dificultats de convivència. Però el més interessant i enriquidor ha estat posar-se al lloc de persones que viuen en un país amb menys opcions.

Els alumnes han pogut transmetre i compartir allò viscut a través de l'enviament dels cartells que han realitzat a les seves famílies.

Esperem que el Sagrat Cor de Sarrià pugui continuar col·laborant amb vosaltres i que hi hagi nous voluntaris, famílies acollidores o aportacions econòmiques.

Gràcies per l'experiència!

poster grup 5