Imatge o vídeo destacat
nou espai interreligios

Presentem un nou Espai de trobada interreligiosa a la ciutat de Barcelona

Renovem l’Espai Interreligiós, una proposta educativa que fa més de 10 anys que aposta per la convivència de diverses cultures i religions.

El projecte, que cada any visiten més de 3.500 persones, incorpora un nou espai i materials actualitzats.

Fa més de 10 anys que des de Migra Studium apostem per la diversitat cultural i religiosa. Un dels pilars d’aquest objectiu és l’Espai Interreligiós, que cada any rep més de 3.500 visites. Es tracta d’un espai adreçat a infants, adolescents i joves en període formatiu que contempla en el currículum competències relacionades amb la interculturalitat i/o la diversitat religiosa. També a persones adultes que treballen en l’àmbit de la diversitat o que necessiten eines per interaccionar en un context de pluralisme cultural i religiós.

Ara, presentem el nou Espai Interreligiós, una actualització de contingut i de forma que sorgeix del diàleg constant amb la realitat. Hem apostat per una renovació de l’espai físic i una actualització de la proposta educativa, per ampliar i millorar els serveis que ja ofereixen i que són ara més necessaris que mai. 

La nova proposta dona èmfasi al treball per a la cohesió social. Buscant sempre anar més enllà dels estereotips i prejudicis, i aproximant-se a la diferència en clau d’igualtat i oportunitat. Apostant per la persona com a centre de la relació, l’Espai subratlla la creativitat com a punt de partida per a construir nous espais de trobada. A més, la proposta nova arquitectònica dóna mobilitat, afavoreix la flexibilitat i permet adaptar-se a cada situació

Per afavorir aquesta trobada entre cultures, l’Espai Interreligiós ofereix activitats pràctiques i experiencials, afavorint sempre que sigui possible la trobada personal que ajudi a reconèixer l’altre. 

En resum, la nova proposta vol ser un contrapunt a les expressions d’hostilitat, de desconnexió i de coneixement superficial i ràpid d’allò que ens envolta.