Imatge o vídeo destacat
Informe CIE 2019

Informe CIE 2019 SJM: Deu anys mirant a un altra banda

L'informe CIE 2019 de SJM porta per títol 'Deu anys mirant a un altra banda'. Es tracta de la desena publicació de la sèrie d'informes CIE, des que fa més d'una dècada un grup de persones va començar a visitar les persones internades en aquests centres i a publicar treballs d'anàlisi i investigació.

Aquest treball resumeix la situació dels CIE durant l'any 2019, en què van ser internades un 18% menys de persones però en què els percentatges d'expulsió dels CIE es van mantenir al voltant del 60%. A més de sintetitzar les xifres i els registres del que els equips del SJM observen en les seves visites, l'informe analitza la llarga llista de vulneracions de drets que succeeixen en aquests centres: internament de persones amb malalties, menors d'edat, sol·licitants d'asil, víctimes de tracta, casos de tractes policials degradants, deficiències estructurals greus en les instal·lacions, mancances en l'assistència sanitària, jurídica i sociocultural...

A més, s'analitza el Reglament de CIE, cinc anys després de la seva entrada en vigor. Una normativa «insuficient i desequilibrada», que s'incompleix contínuament, que perpetua un model carcerari i policial, i que en el funcionament diari no garanteix els drets que plasma en el seu contingut. (Annex)

Autors: Josep Buades Fuster SJ, Ana Bosch Nocea, Pau Vidal Sas SJ, Mustapha Mohamed-Lamin Ahmed, Iván Lendrino Tejerina y Armando Agüero Collins. Junio de 2020.

 


 

DESCARREGA AQUÍ L'INFORME CIE 2019 (Versió completa en CASTELLÀ)

DESCARREGA AQUÍ L'INFORME (Versió abreujada en CATALÀ)

DESCARREGA AQUÍ L'INFORME (Versión abreujada en ANGLÈS)

DESCARREGA AQUÍ L'ANEXO DE L'INFORME (26 de novembre 2020)