"Un espai diferent que ajuda a comprendre la diversitat religiosa"

"Un espai diferent que ajuda a comprendre la diversitat religiosa"

Gemma Llonch té 23 anys i és de Premià de Mar. Es defineix com una persona alegre, que es preocupa pels altres, amb uns objectius a dur a terme molt clars, i amiga dels meus amics. Li agrada viatjar i conèixer noves cultures i llengües. La Gemma ha estat fent pràctiques a l’Espai Interreligiós durant aquest curs.
­- Quina és la teva impressió del treball que fem amb els infants i joves al projecte a l'"Espai Interreligiós" després d'haver estat col∙laborant amb nosaltres durant un semestre?

Una impressió molt bona, aquest espai ajuda molt als nens, joves i adults a comprendre molt millor les diferents religions que coexisteixen avui en dia, aprenent alhora que aquestes no són tant diferents com semblen i, simultàniament, ensenyar a aquests joves els efectes que els prejudicis poden tenir. En una societat com la d'avui en dia, on hi ha molts estereotips i molts prejudicis els joves es troben dins d'un espai on poden donar la seva opinió sense que ningú els jutgi pel que creuen, i alhora, aprenent o corregint aquells pensaments que són erronis o no del tot correctes.

– Què has après?

Moltes coses he pogut aprendre durant la meva estada a la Fundació Migra Studium, des de conceptes i coneixements sobre les religions i les diferents cultures, fins a poder aprendre diferents tècniques laborals i que m'han ajudat a tirar endavant dins de la meva carrera Universitària.

-I el que més t'ha agradat?

El que més m'ha agradat són les visites, el poder atendre els joves i ensenyar les diferents cultures que existeixen dins de la nostra societat. Un altre de les coses és el fet que la Fundació m'hagi fet sentir com una més de l'equip, comptant amb mi per dur a terme diversos projectes, com ara dur a terme la prova pilot a Lleida, amb un gran èxit, i amb la creació d'un itinerari nou de les religions antigues.

– Què creus que et pot aportar aquesta experiència de pràctiques amb nosaltres de cara al teu futur com Integrador Social?

Aquesta experiència m'ha servit per a poder descobrir una nova manera d'exercir la Sociologia, carrera de la qual em graduaré aviat, i m'ha aportat diverses tècniques per a dur a terme la integració social, des de una perspectiva que tendeix al diàleg interreligiós i intercultural, creant, d'aquesta manera, un mètode d'integració diferent a l'utilitzat fins ara. En general, ha sigut una molt bona experiència, i ha sigut un honor el poder compartir aquesta gran experiència amb la Fundació Migra Studium.

Gràcies Gemma
Gràcies a tu, Lucia

Entrevista realitzada per: Lucía Montobbio

Notícies relacionades