Trobada formativa de la Xarxa d’Hospitalitat

Trobada formativa de la Xarxa d’Hospitalitat

El dissabte 29 de setembre ens vam juntar a Migra Studium, durant tot el matí, voluntaris i voluntàries de la Xarxa d'Hospitalitat per a la primera trobada del curs. Van assistir un bon grup de llars d'acollida i persones acompanyants amb la idea de prendre consciència que som xarxa, conèixer-nos i intercanviar algunes experiències.

D'altra banda, aquesta primera trobada va tenir un caràcter més formatiu que es va dur a terme en dos moments diferents. Primer, durant una hora, es va fer una presentació dels perfils de les persones que estem acollint i acompanyant: la seva procedència, la seva situació legal, els seus processos administratius, els recursos socials, els programes d'inserció social i laboral, etc. Especialment es va presentar els processos de sol·licitud d'asil i de regularització per arrelament social, ja que són les situacions de la majoria de les persones que estan sent acollides per la Xarxa.

Després de descansar i prendre junts un refrigeri, durant gairebé hora i mitja vam estar compartint algunes orientacions sobre l'acollida i l'acompanyament, apuntant –principalment– a la dimensió més interna: Des d'on acullo i acompanyo? Què busco amb això? També es van donar algunes pautes i consells per a les nostres acollides i vam compartir aprenentatges adquirits durant les diverses experiències que hem anat tenint.

Va ser un matí bonica i interessant que, sense estar presents tots els que constituïm la Xarxa, va servir per anar creixent i anar aprenent a poder servir més i millor als qui ens necessiten.

Notícies relacionades