Sobre el tancament temporal del CIE de Zona Franca

Sobre el tancament temporal del CIE de Zona Franca

El CIE de Zona Franca té previst el seu tancament a primers de novembre per obres de millora en les seves instal·lacions. El dia 19 d'octubre 40 persones van ser distribuïdes en 3 altres centres d'Internament del territori espanyol, la destinació de les 80 persones que encara romanen en el CIE pot ser l'expulsió, la reubicació en un altre centre a espera que s'executi la seva expulsió o bé el seu alliberament.

Des de Migra Studium volem manifestar la nostra posició:
Aquest tancament temporal del CIE de Zona Franca no implica que durant aquest temps a Catalunya no es continuaran identificant i detenint persones per la seva situació administrativa, és a dir pel fet de no tenir papers. A les persones que es vegin durant aquest període afectades per aquestes detencions i a les quals se'ls dicti una ordre d'expulsió, es trobaran en una d'aquestes dues situacions:

1- Seran traslladades a altres centres d'internament de l'Estat amb tot el que això suposa d'una gran indefensió, ja que a les persones, a més de la privació de llibertat, se les desvincula del seu entorn social, familiar i es dificulta la seva defensa lletrada.

2- Seran expulsades sense que passin per un CIE detenint-los durant 72 hores sense assistència jurídica i sense la possibilitat que un jutjat revisi si l'ordre d'expulsió és vigent. Així ho està fent de manera repetida el Ministeri de l'Interior. (I així ho vam denunciar en l'informe CIE y Expulsiones Exprés)

Per tant aquest tancament temporal del CIE de Zona Franca, sense que es procurin solucions alternatives a l'internament, no millora la situació per a les persones immigrades en situació administrativa irregular, sinó que facilita que siguin expulsades sense cap garantia. Per això estarem atentes i continuarem treballant perquè cap més veí nostre sigui privat de llibertat i seguirem lluitant perquè el CIE de Barcelona i tots el CIE tanquin definitivament.

Notícies relacionades