Seguiu! Continueu obrint portes

Seguiu! Continueu obrint portes

El Secretariat per a la Justícia Social i l'Ecologia, és l'organisme que coordina tota l'acció social de la Companyia de Jesús a nivell mundial. Va ser creat ara fa 50 anys per respondre les necessitats i als reptes d'un món que començava el seu procés de globalització: immigració, desigualtats, ecologia i canvi climàtic... Per celebrar aquests 50 anys, el Secretariat va convocar a Roma persones que, arreu del món, treballen en institucions que tenen com a missió la promoció de la justícia social. 

Migra Studium, com a part de Servei Jesuïta a Migrants, ha estat present en aquest esdeveniment a través de la seva directora Maria del Carmen de la Fuente. Ha estat una oportunitat de fer-nos conscients que som part d'una veritable xarxa universal, que comparteix una manera de mirar al món, un compromís amb les realitats de pobresa i amb la vida de les persones que la pateixen i un  desig de transformar les estructures que causen injustícia.

El més important però, no ha estat el que hem viscut allà, si no cap a on ens envia i ens impulsa: seguir aprofundint en el nostre treball per la justícia, fent camí amb les persones que migren i cerquen refugi. Així, ens ho va dir el Papa Francesc, a qui vam tenir l'oportunitat de lliurar la nostra porta i explicar-li que és el símbol de les portes que obrim cada dia (la de l'acollida, la de l'hospitalitat, la del CIE, la de la diversitat o la de l'exercici dels drets). Ell la va agafar i somrient va dir: "Que bo! Seguiu! Continueu obrint portes".

Sembla doncs, que tenim feina. 

Notícies relacionades