Som-hi! - Espai educatiu per a infants, joves i famílies

Som-hi! - Espai educatiu per a infants, joves i famílies

En molts barris de Barcelona, de l’Àrea Metropolitana i també d’altres poblacions de Catalunya, moltes famílies viuen en una situació de vulnerabilitat que afecta, d’alguna manera o altra, a l’escolarització dels seus fills. Per això arreu, a més del bon esforç dels professionals de l’educació, es despleguen multitud d’iniciatives que, en l’àmbit extraescolar, intenten acompanyar aquestes vulnerabilitats perquè no afectin en tanta mesura les oportunitats dels més petits. Esplais, casals, ludoteques, biblioteques, entitats socials…

Migra, atenta a la realitat va decidir fa uns anys obrir el projecte Som-hi! destinat a infants i joves dels barris Gòtic i Raval de Barcelona. L'objectiu principal és vetllar i donar suport en els processos educatius formals a aquells infants i joves amb dificultats d'aprenentatge o risc d'exclusió social per diferents motius com

  • la desconeixença per part seva o dels seus pares de l'idioma
  • la impossibilitat dels pares i/o mares d'acompanyar als infants i joves en les tasques educatives de l'escola, ja sigui per manca d'eines i recursos pedagògics i d'aprenentatge, o bé per manca de temps en la dedicació.

Però el projecte va més enllà del que anomenem “reforç escolar”, perquè vol ajudar a garantir en els infants un treball dels camps emocional, de l'autonomia personal, de la cohesió de grup, del reconeixement i l’exercici de l'esperit crític.

En altres paraules, acompanyem en les relacions educatives i socials, i ho fem com en el cas dels altres projectes mitjançant el treball d’educadores professionals i d’un gran nombre de voluntaris i voluntàries.

Serveis que oferim

  • Activitat de lleure, reforç educatiu i serveis psico-socials per a nens i nenes de 6 a 16 anys.  Cada dia del curs escolar, de dilluns a dijous de 5 a 7 de la tarda.
  • Som-hi Estiu!  Casal d'estiu durant el mes de juliol

Les nostres xarxes

Participem en la creació de la XIG (Xarxa d'Infància del Gòtic)

Informació i contacte

Júlia Abelló      julia.abello@migrastudium.org

Amb el suport de

    

   

         

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes