Formació laboral

Formació laboral

Volem afavorir la inserció sociolaboral de les persones que arriben a Migra Studium, per això oferim també formació i capacitació en diverses àrees. Els cursos busquen donar a les persones que hi participen els coneixements bàsics que els puguin ajudar a l’hora de trobar feina. Conjuntament amb les persones voluntàries, expertes en cadascuna de les àrees, reforcem els continguts dels cursos i els adeqüem a les especificitats del mercat laboral. Gairebé tots els alumnes finalitzen els cursos, fet que ens demostra el gran interès que tenen per la formació.

És fonamental per realitzar els cursos tenir domini bàsic de la llengua castellana a nivell oral i escrit. En cas de no tenir el nivell necessari, des d'acollida podem oferir alternatives com parelles lingüístiques, cursos de llengua, etc. 

Cursos que oferim

  • Electricitat bàsica (en col·laboració amb Càritas)
  • Fontaneria bàsica (en col·laboració amb Càritas)
  • Ajudant de cuina
  • Cura de persones dependents a domicili
En tots aquests cursos oferim tallers d'orientació i recerca de feina:
- Dues sessions d'informàtica, una sessió de preparació del currículum i una darrera sessió de preparació i assaig de l'entrevista de feina. Per realitzar aquestes sessions ens coordinem amb el Servei Central de Barcelona Activa, amb un programa que es diu "Càpsules a mida" orientades per a les entitats.
- Una sessió informativa sobre Drets i deures laborals adaptada a cada àmbit laboral segons el curs. Aquesta sessió s'organitza en col·laboració amb el Punt de Defensa dels Drets Laborals de Ciutat Vella.
 
Després de la formació, Migra Studium ofereix Assessoria tecnològica pels alumnes que necessiten més seguiment, i accés a ordinadors pels que de forma més autònoma vulguin seguir aplicant els coneixements apresos.

Xarxes

Informació i contacte

Fátima Leal   fatimaleal@migrastudium.org

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes