Espai Socio-lingüístic

Espai Socio-lingüístic

Gràcies a la nostra xarxa de persones voluntàries, podem oferir diferents serveis que ajuden al procés d’acollida de les persones que s’adrecen a Migra Studium. Entenem que el coneixement de les llengües del país és fonamental en aquest procés. És per això que impartim classes de català i castellà, en diferents nivells.

A més, també organitzem excursions i visites culturals per conèixer millor aspectes essencials de la societat d’acollida, i fer-ho in situ, fora de les parets de l’entitat, en espais públics i oberts, com són museus, biblioteques i parcs. Les classes són també l'excusa perfecta per trobar-nos. En aquest mateix sentit de la trobada valorem molt l'activitat de les parelles lingüístiques.

Serveis que oferim

Cursos de castellà: Nivells 1, 2, 3, 4, els quals equivalen de manera aproximada als nivells comuns que proposa el Marc Europeu de Referència per a les llengües, establert pel Consell d'Europa 2009. (A1, A2).

Cursos de català: Principalment nivell Inicial amb el “Consorci per a la Normalització Lingüística”.

Cursos d’Alfabetització i Neolectors:  Cursos especialitzats per persones que no saben llegir i escriure en la seva llengua materna.

Grup de Dones + Espai de guarda: Normalment de diferents nivells, per tant es treballa normalment en petits grups (alfabetització i nivells bàsics).

Grups de reforç:  Grups que ajuden a seguir millor el curs que ja s'està realitzant, i a superar aquells punts on es troben més dificultats.

Parelles lingüístiques: Parelles que es troben una vegada a la setmana per compartir conversa i avançar així en el coneixement de la llengua però també en el coneixement mutu entre les persones.

Espai setmanal Fem un Cafè: Cada dilluns alumnes, treballadores i voluntàries ens trobem a mig matí per fer un cafè i compartir la vida.

Espai mensual de Trobada: Un diumenge tarda al mes, un espai de trobada horizontal i comunitari per conèixer millor qui som, d'on venim i que somniem.

Xarxes

Comissió de formació

Informació i contacte

Sanja Rahim      sanjarahim@migrastudium.org

Maria Coll Mir    mariacoll@migrastudium.org

Amb el suport de

Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

     

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes