Posicionament de la Migra Studium sobre l'anunci de la prohibició de reobertura del CIE per part de l'Ajuntament de Barcelona

Posicionament de la Migra Studium sobre l'anunci de la prohibició de reobertura del CIE per part de l'Ajuntament de Barcelona

"Colau ordena tancar el centre d'estrangers de la Zona Franca". Aquest era un dels titulars en què ens hem despertat aquest matí. Tot i que pel que indica el titular es podria pensar que el CIE va a tancar les seves portes, la realitat és ben diferentCom publicava la Directa, "l'ordre de cessament d'activitat del CIE, que ja està signada i demà serà notificada, anuncia que la instal·lació no compta amb la llicència d'activitat corresponent i que aquesta no compleix la normativa de seguretat requerida. El litigi es remunta a l'expedient administratiu que va incoar el districte de Sants-Montjuïc a finals del mes d'abril, després de comprovar que el CIE funcionava sense llicència d'activitat. Així doncs, el consistori rebutja les al·legacions interposades pel Ministeri de l'Interior –titular del recinte– i l'adverteix que, si decideix reprendre l'activitat, s'adoptaran les mesures d'execució forçosa que preveu la llei, com la interposició de multes o –en darrer terme– l'ordre de precinte de la instal·lació".
La pilota ara està a la teulada del Ministeri de l'Interior, que veu com una institució pública més es posiciona a favor del tancament del CIE, com ja va fer el Parlament de Catalunya, la Diputació de Barcelona o el Síndic de Greuges. Aquestes mesures no haurien estat possibles sense la tasca de nombroses persones voluntàries, entitats, col·lectius i, en general, la societat civil, que des del primer moment han lluitat pel tancament d'aquests centres de detenció.
Des de la fundació Migra Studium ens alegrem per la passa endavant feta per l'Ajuntament de Barcelona, però sabem que no podem abaixar els braços. Encara queda molta feina per fer fins que es pugui cridar ben fort que hem aconseguit tancar els CIE. Podeu llegir el nostre posicionament clicant l'enllaç següent: 

Notícies relacionades