catalÓ | castellano | english
Altres pÓgines dels Jesu´tes   

Projecte "ESPAI INTERRELIGIÓS"
Un programa de Migra Dialoga

Comparteix a Twitter  

Destinataris

Totes aquelles persones interessades en el fet religiós, la diversitat religiosa i el diàleg. Tenim una línia de treball adreçada a escolars, tot i que també oferim els nostres serveis a qualsevol altre grup (professors, estudiants universitaris, esplais, casals, comunitats religioses, famílies, etc.).

Objectius

-Promoure una cultura de l’acollida i el diàleg.
-Fomentar el coneixement i l’experiència en matèria d’història i cultura de les religions, fent èmfasi en l’àmbit de l’espiritualitat i la teologia de les religions.
-Donar eines per a autopercebre estereotips i prejudicis.

Procés

Treballem en la formació i la sensibilització de la dimensió espiritual, el fet religiós, la diversitat religiosa i la cultura de l’acollida i el diàleg. Ho fem mitjançant visites a l’Espai Interreligiós, i altres activitats, que podeu consultar a l’apartat “Notícies”, i al nostre compte Facebook

Contacte
Alícia Guidonet: aliciaguidonet@migrastudium.org
Teléfono: 934 120 934
NotÝcies

 • Les Religions portaran la Pau?
  (07/04/2017)

  Xavier Garí de Barbarà   En un món convuls, on les desigualtats no minven i més aviat semblen augmentar, i en el qual existeix la generalitzada sensació de que hi ha una explosió de la violència, especialment d’arrel religiosa, la humanitat es fa una pregunta doble: quan tindrem la pau, i quin paper els pertoca a les religions que avui es veuen afectades per la onada terrorista i bèl·lica? La resposta és múltiple i complexa, i no pot recaure només en les tradicions religioses. No obstant, les religions no poden evitar el repte i excusar-se davant la responsabilitat col·lectiva del nostre món. No poden fer-ho sobretot per la seva vocació profètica i la tradició de saviesa de totes elles, però també per la vocació d’autoritat moral mundial a la què estan cridades.  (Publicat al blog de Cristianisme i Justícia)

 • Budisme zen, l'essència i l'instant
  (02/03/2017)
  Crònica de la trobada Religions i Fogons organitzada per Casa Turca i Migra Studium. Publicada al blog Diàleg interreligiós i alimentació. El dissabte 18 de febrer ens vam retrobar novament a l’entorn dels fogons. La nostra intenció: compartir unes hores fent experiència d’una tradició religiosa, tenint com a fil conductor el fet alimentari.

  El budisme zen ha estat la nova experiència, i el nou fil conductor, una preparació aparentment simple, però plena de contingut. La sopa genmai, elaborada amb verdures i arròs, és la recepta que ens acompanya al llarg de la nostra trobada. “L’única recepta que tenim al temple”, com ens recorda el Jordi, que, amb l’Elena, han conduit la sessió. Comprar els ingredients i triar-los amb cura a primera hora del matí en un mercat proper, ha estat la primera tasca dels nostres amfitrions.

 • “Hem d'evitar estereotips i conèixer les persones”
  (13/10/2016)
  (Entrevista de Mireia Rourera a Alicia Guidonet, responsable del projecte Espai Interreligiós publicada a el diari El Punt Avui)

  - El 27 i el 28 d'octubre s'estrenarà a la Sala Tallers ‘Llull a la ciutat nova', amb la participació d'alumnes de les nostres classes de diversos orígens i religions”

  - “Treballem amb testimonis de dones de religió musulmana però nascudes aquí, catalanes, que es troben amb dificultats perquè se'ls reconegui la seva identitat i la seva dignitat”

 •  Aquest estiu t'obrim la porta a l'Espai Interreligiós (01/06/2016)
  L’estiu és un d’aquells temps de l’any en els què trenquem amb les rutines habituals. No deixa de ser un bon moment per aprendre, però busquem noves maneres de fer-ho.

 • "Avui he pogut comprendre"

  (03/05/2016)
  L'Espai Interreligiós treballa la identitat múltiple a diferents escoles de Catalunya 

 • L’Espai Interreligiós estreny vincles amb la comunitat musulmana (07/04/2016)
  El dissabte 2 d’abril l’Espai Interreligiós ha acollit un grup d’infants musulmans. Des de la comunitat que el Consell Islàmic de Catalunya té al barri del Raval, els petits han fet el camí que els ha dut a la Fundació Migra Studium, amb el desig, ben patent, de conèixer una mica més la diversitat religiosa que envolta la seva quotidianitat.

 • Aprendre a acollir (01/03/2016)
  L’Espai Interreligiós, de la Fundació Migra Studium, vol ser centre. Punt de trobada de diferents sensibilitats religioses, l’Espai mostra, a través d’itineraris diversos, la riquesa de les expressions culturals que deriven de les religions. El fenomen de la pluralitat, els accents en matèria de religió o les preguntes sobre la(s) identitat(s), condueixen al visitant des de bon començament per l’itinerari marcat. Diversitat palesa, però amb vocació de trobada.

 • Una manera de trobar(se): concert interreligiós a Migra Studium (24/02/2016)
  El passat 7 de febrer, un concert de música jueva, musulmana i cristiana organitzat per Casa Turca va servir per estrèneyer els vincles entre les tres comunitats.

 • Conèixer l'Islam a través de testimonis
  (13/10/2015)

  Publicat a la web jesuites.net. La Fundació Migra Studium, dins del projecte de l'Espai Interreligiós, ha estrenat una nova proposta per donar a conèixer a infants i joves la diversitat religiosa present a casa nostra. Es tracta d'una activitat adreçada a alumnes de Secundària, que té com a objectiu acostar concretament a la realitat de l'Islam de Catalunya, escoltant testimonis en primera persona.

 • El Call de Barcelona i la Gurudwara. Crònica d'una visita
  (29/06/2015)
  Joaquim Alsina, voluntari del Projecte Espai Interreligiós. Fundació Migra Studium. Des de l'espai de diàleg interreligiós de Migra Studium vam pensar en la possibilitat de fer una visita al Centre d'interpretació del Call, annex al Museu d'Història de la Ciutat, a la Sinagoga Major i a la Gurudwara del carrer Hospital.

 • "Un espai diferent que ajuda a comprendre la diversitat religiosa"
  (25/06/2015)
  Gemma Llonch té 23 anys i és de Premià de Mar. Es defineix com una persona alegre, que es preocupa pels altres, amb uns objectius a dur a terme molt clars, i amiga dels meus amics. Li agrada viatjar i conèixer noves cultures i llengües. La Gemma ha estat fent pràctiques a l’Espai Interreligiós durant aquest curs.

 • L'experiència de joves alumnes a l'Espai Interreligiós
  (12/06/2015)
  El programa Info K de Televisió de Catalunya va ser el passat 28 de maig l'Espai Interreligiós de la Fundació Migra Studium, coincidint amb la visita d'un grup d'alumnes de l'escola Jesuïtes Casp. En aquest Espai, ubicat al centre de Barcelona, a Ciutat Vella, la Fundació Migra Studium ofereix a grups escolars la possibilitat de portar a terme un taller que permet acostar-se a la diversitat religiosa.

 • Les cinc grans religions, dins d’una maleta (09/03/2015)

  Recórrer Catalunya amunt i avall amb l’objectiu d’acostar als alumnes les diferents religions. Es pot fer gràcies a la maleta interreligiosa, un dels darrers projectes educatius que ha presentat la Fundació Migra Studium, vinculada als jesuïtes.

 • El projecte Espai Interreligiós viatga a Lleida (08/12/2014)

  El projecte Espai Interreligiós es desplaça per atendre les escoles que no poden arribar fins a Barcelona. Les proves pilot han començat a Lleida, al Col·legi Claver Raimat, i els resultats han estat satisfactoris.

 • Jornada sobre innovació i diversitat religiosa a l'àmbit local (28/11/2014)

  La Direcció General d'Afers Religiosos ha volgut reconèixer i fer difusió de les bones pràctiques dutes a terme per diferents ajuntaments, així com donar a conèixer projectes de recerca que versen sobre la gestió de la diversitat religiosa a l'àmbit local, amb l'objectiu final de contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats. La Fundació Migra Studium hi ha participat amb la seva assistència, i oferint com a activitat complementària els tallers de l'Espai Interreligiós. 

 • Edició 2014 del Dia de la Diversitat (10/11/2014)

  La Fundació Migra Studium participa un curs més en aquesta festa. L'Espai Interreligiós es desplaça a l'Espai Jove Fontana durant els dies 10 i 11 de novembre, i ho fa amb els tallers "Les conseqüències dels nostres prejudicis" i "El puzzle d'identitat". Els joves que hi assisteixin podran reflexionar sobre els estereotips que té la societat i com aquests poden condicionar la vida quotidiana. 

 • Un cap de setmana important pels musulmans, jueus i adventistes (04/10/2014)
  Aquest cap de setmana se celebren dues festivitats importants per tres tradicions religioses de Barcelona, la festa del sacrifici i el Yom Kippur.

 • Criteris de consens en relació als recursos educatius, teòrics i de reflexió pedagògica sobre Interculturalitat (07/07/2014)

  L'Espai Interreligiós ha participat en una de les sessions emmarcades en el projecte "Millora de la difusió i actualització de materials educatius d'EpD de qualitat. Criteris de consens i ús d'eines digitals". Proposta impulsada per Edualter, l'Escola de Cultura de Pau i Fil a l'Agulla, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

 • Migra Studium participa al XXIII festival de l'Índia a Catalunya (01/07/2014)

  La missió de Migra Studium inclou el treball per sensibilitzar la societat sobre el fet de la diversitat cultural i religiosa a Barcelona. Per això és important conèixer-la abans. El centre hinduista de la Plaça Reial ha convidat a diverses entitats a participar en el XXIII festival de la Índia a Catalunya, i el projecte Espai Interreligiós hi va assistir.

 • Joves que s'impliquen a favor de la convivència (28/05/2014)
  [David Casals i Vila –CR] Comunitats religioses i administracions públiques estan portant a terme diferents activitats dirigides a joves que tenen com a objectiu la convivència, combatre l’odi i la intolerància i trencar prejudicis.

 •  III Jornada de portes obertes a l'Espai Interreligiós (23/05/2014)

  El divendres 13 de juny, a les 18h farem una jornada de portes obertes de l'Espai Interreligiós a la que convidarem mestres i altres professionals del món de l'educació i la diversitat cultural i religiosa. Inscripcions: albatarroc@migrastudium.org, 

 • La Xarxa BCN Antirumors coneix l’Espai Interreligiós (06/03/2014)

  El projecte Espai Interreligiós de la Fundació Migra Studium ha començat a col•laborar amb la Xarxa BCN Antirumors. Aquesta compta amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona i més de 400 entitats, associacions i persones a títol individual. 

 •  L'Espai Interreligiós participa al dia de la diversitat (11/11/2013)

  El Dia de la Diversitat s'adreça a joves estudiants de 12 a 18 anys i és un esdeveniment de foment, sensibilització i educació dels drets humans. 

   

 • Què he après durant la visita a l'Espai Interreligiós? (08/10/2013)

  Els alumnes de 3r ESO de l’Escola Mare de Déu del Roser-Amílcar han realitzat una visita a l’Espai Interreligiós de la Fundació Migrastudium (vinculada a la Companyia de Jesús). Heus aquí el relat d’una de les participants.

 • Dues educadores de Migra Studium visiten el Marroc (30/09/2013)

  Abans d’endinsar-nos a la tardor, hem volgut entrevistar a l’Alba Tarroc (Projecte Espai Interreligiós) i a la Lorena Fernández (Projecte Som-hi). Durant l’estiu, s’han trobat amb una de les famílies que venen a Migra Studium. Aquest cop però, fora de Catalunya. Migra Studium com a visitant i el Marroc com amfitrió. L’acollida ha estat excel•lent. 

 • L'Espai Interreligiós parla amb els mestres al Fòrum de Jesuïtes Educació (04/07/2013)
  Durant aquesta setmana les escoles vinculades a Jesuïtes Educació reben diverses xerrades, cursos i seminaris. L'Espai Interreligiós de Migra Studium ha  tingut l'oportunitat de donar-se a conèixer. L'any que ve tindrem nous itineraris i activitats per oferir. 

 • L'Espai Interreligiós celebra la segona edició de Jornades de Portes Obertes (04/06/2013)
  Vine a conèixer de prop el nostre projecte. T'hi esperem!

 • Ignatian Immersion Course visita Migra Studium (28/05/2013)
  La setmana passada un grup de 35 persones de diversos països del món van venir a visitar-nos. Són de Malàsia, Australia, Filipines, Zimbawe, Nigeria, India, EEUU, Canadà, Puerto Rico...

 • 1a Formació de voluntaris de suport per a l’Espai Interreligiós (20/05/2013)
  El curs que ve començaran a participar voluntaris a les visites escolars de l’Espai Interreligiós. D’aquesta manera, en un futur pròxim, s’espera ampliar torns, activitats i públics atesos.

 •  La Casa Eslava ens ve a visitar (03/05/2013)
  24 joves de diferents països han vingut a fer els tallers de l'Espai Interreligiós. Les activitats s'han ofert per primer cop en anglès. Tot un èxit. 

 • El Museu de les religions completa el vestuari (26/04/2013)
  Durant el curs 2012-13, l’Espai Interreligiós ha aconseguit reunir la indumentària de les cinc religions que es veuen en aquesta exposició itinerant. 

 • La Comunitat Copta a la Fundació Migra Studium (27/03/2013)

  El dijous 21 de març, la Fundació Migra Studium va acollir una xerrada a càrrec de la Comunitat Copta de Barcelona de la que participava un dels grups de diàleg interreligiós de l’Associació UNESCO pel Diàleg Interreligiós. L'Alba Tarroc, educadora de l'Espai Interreligiós, en fa arribar aquesta crònica. 

 • Què és la setmana santa? (26/03/2013)
  A la fundació Migra Studium hi ha alumnes de diferents cultures. Ara comença la setmana santa i pregunten què és això de les palmes i els palmons. 

 • Celebració del dia de sant Ignasi de Loiola (13/03/2013)
  Les escoles de Jesuïtes de Barcelona (Casp, Sarrià, Gràcia, el Clot i Bellvitge) realitzen diverses activitats, i visiten entitats com Migra Studium.

 • L'Espai Interreligiós arriba a Mataró (06/03/2013)
  La revista Valors publica un reportatge sobre el nostre projecte

 • Setmana mundial de l'harmonia interconfessional (15/02/2013)
  El Grup de Treball Estable de Religions (GTER), amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, organitza una sessió interreligiosa, et proper dimecres 20 de febrer, a les 17.30 h, al Palau del Parlament de Catalunya.

 • Diversitat, font de riquesa (31/01/2013)
  [Extret de Càritas Barcelona] En un món marcat per les males notícies, el diumenge 27 de gener a l’Església de la Mare de Déu de Bellvitge va haver-hi una Bona Notícia.

 • Carta conjunta per a la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional (28/01/2013)
  Xavier Piugdollers i Noblom (Direcció d'Afers Religiosos); i Eduard Sagarra i Trias (Presidència de l'Associació per les Nacions Unides a Espanya). La propera setmana, de l’1 al 7 de febrer, se celebra a tot el món la Setmana Mundial de l’harmonia Interconfessional, instituïda per l’Assemblea General de les Nacions Unides a través de la resolució 65/5 de l’any 2010.

 • Benet XVI i les polítiques socials del PP (24/01/2013)
  Quim Pons. El diumenge 20 de gener de 2013, l’Església va celebrar la Jornada Mundial de l’Emigrant i el Refugiat. El missatge de Benet XVI per aquesta jornada va ser “Migracions: peregrinació de fe i esperança”, i estava escrit en el context d’aquest Any de la fe.

 • II Encontre de joves catalans per al diàleg interreligiós (13/01/2013)

  El passat desembre, les educadores de l’Espai Interreligiós van participar en la jornada interreligiosa organitzada per l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). Aquesta proposta neix amb l’objectiu de reflexionar plegats a favor d’una cultura de pau, en contra de la cultura de guerra.

 • L'estrella, l'or, l'encens i la mirra (04/01/2013)
  Falta poc per a que arribin els reis. Des dels primers segles del cristianisme, s'ha fet una lectura simbòlica dels elements que apareixen al Nadal, com l'or, l'encens o la mirra. Els presents que van portar els tres mags d'orient al nen Jesús. 

 • Introducció a les religions (01/01/2013)
  El centre d'estudis Cristianisme i Justícia, qui treballa en xarxa amb la Fundació Migra Studium, comença l'any amb diverses propostes formatives. Entre l'oferta, aquest seminari sobre les religions del món.

 • El Nadal arriba a Migra Studium (17/12/2012)
  Aquest cap de setmana, professionals i voluntaris s'han aplegat al voltant de la taula per celebrar el Nadal i acomiadar-se del 2012. Un any ple de reptes i il•lusions.

 • I Jornada de portes obertes: ESPAI INTERRELIGIÓS (25/09/2012)
   

 • Vista l'Espai Interreligiós de MigraStudium: Inscripcions obertes (05/09/2012)
  L’Espai Interreligiós obre les inscripcions per a les properes visites de grups escolars i altres interessats en la matèria.

 • Seminari sobre el diàleg interreligiós a sant Honorat (Mallorca) (18/07/2012)
  Els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol, va tenir lloc a l’Ermita de Sant Honorat (Vessant meridional
  del Puig de Randa, Mallorca) un seminari sobre El nivell teològic i espiritual en el diàleg interreligiós.
  Van coordinar el Seminari Roser Solé i Besteiro, membre de la Fundació Migrastudium i Miquel Mascaró, director d’aquest centre interreligiós d’espiritualitat.

 • Nou dossier previsita de l'Espai Interreligiós.  (22/05/2012)
   Per descarregar-lo, feu click a "Arxiu Associat"

Fundaciˇ Migra Studium - Palau, 3, 08002 Barcelona - Tel. 934 120 934 - info@migrastudium.org - AvÝs Legal