catalÓ | castellano | english
Altres pÓgines dels Jesu´tes   

El Consell d'Europa denuncia maltractaments físics al CIE de la Zona Franca
Grup de voluntaris CIE-BCN
10/04/2015

Comparteix a Twitter  

Programa monogràfic 2324 (Canal 324) sobre la immigració. S'ha partit dels CIE, els centres d'internament d'estrangers. A Catalunya n'hi ha un, el de la Zona Franca de Barcelona. El Consell d'Europa ha fet públic un informe que denuncia maltractaments i vexacions en aquest centre. 
[Redacció programa 2324] El fotoperiodista Robert Bonet ha plasmat l'aventura que suposa per a milers de persones migrades, l'entrada per Melilla. Les seves fotos relaten el patiment i la indignitat per a persones que busquen un futur a Occident. "A Melilla, hi ha una guerra, si es vol de baixa intensitat, contra els immigrants africans", assegura Bonet. Des de Brussel.les, el corresponsal de TV3, Francesc Serra, estima que "la denúncia del Consell d'Europa és un toc d'atenció per a Espanya, un cop molt dur contra la implementació de les polítiques d'immigració".
 
Alba Cuevas, directora de SOS Racisme de Catalunya, reclama que "per dignitat i justícia, els CIE s'han de tancar". En el mateix sentit s'ha expressat Andrés García Berrio, de l'Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans de la Universitat de Barcelona, quan ha dit que "s'ha convocat una gran manifestació a Barcelona el 20 de juny per tancar el centre de la Zona Franca i canviar de paradigma legal". Tot plegat demostra, segons el vocal de la Comissió de Defensa dels Drets Humans de la Persona de l'ICAB, Josetxu Ordóñez, que "hi ha una escissió entre les polítiques migratòries i el posicionament i sensibilitat de la societat".
 
A la porta del CEI de la Zona Franca s'ha entrevistat Joaquim Pons, de la Fundació Migra Studium, i ha destacat "l'alt grau de desinformació dels interns i la falta de salubritat de les instal.lacions".
 
I, finalment, un record a títol d'homenatge del periodista Xavier Vinader, desaparegut. Un exemple de dignitat professional pel seu compromís social i l'honestedat personal.

Podeu veure el capítol seguint aquest link
[+ notÝcies]

Fundaciˇ Migra Studium - Palau, 3, 08002 Barcelona - Tel. 934 120 934 - info@migrastudium.org - AvÝs Legal