catalÓ | castellano | english
Altres pÓgines dels Jesu´tes   

VETLLA DE PREGÀRIA DAVANT EL CIE - JORNADA MUNDIAL DE LES MIGRACIONS
Grup de voluntaris CIE-BCN
12/01/2015

Comparteix a Twitter  

Entitats cristianes convoquen per al dissabte 17 de gener una vetlla de pregària davant les portes del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona per denunciar les vulneracions dels drets humans que es produeixen en aquests centres.
Portar la pregària de l'Església al lloc on hi ha el patiment és el motiu que dóna sentit a aquesta iniciativa que tindrà lloc el proper dissabte a les 19:00h. La convoca el grup de voluntaris de la Fundació Migra Studium que visita regularment els interns d'aquest centre, juntament amb la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants.

La pregària es fa en el marc de la Jornada Mundial dels Migrants i Refugiats, que l'Església celebra aquest cap de setmana. Per això, a més de les pregàries que es faran als diversos temples i parròquies, els organitzadors d'aquesta vetlla volen fer-se presents davant les portes del CIE, que "simbolitza les situacions d'injustícia i de dolor que pateixen els immigrants i refugiats d'arreu del món."

Desplaçar la pregària a la "perifèria"
La pregària consistirà en moments de silenci i música, que s'alternaran amb la lectura de testimonis de les visites que fan els voluntaris al CIE i altres textos que ajudaran a reflexionar. L'objectiu que persegueix aquesta trobada és fer visible el suport a les persones internes, desplaçant la pregària cap a aquesta "perifèria" que representa el CIE de la Zona Franca. D'aquesta manera es vol fer arribar als interns i a les seves famílies un missatge de proximitat i acompanyament. 

A més, amb la celebració de la vetlla, els organitzadors volen, un cop més, fer denúncia de les situacions que provoquen les lleis migratòries i les seves reformes que, lluny de vetllar pels drets de les persones, provoquen més patiment, en la línia de les paraules del Papa Francesc en el seu document "No esclaus, sinó germans", de denunciar una situació que considera les persones com a objectes, negant-los la dignitat que mereixen.

La vetlla és oberta a la participació de tothom que se senti cridat per les motivacions de l'acte i que cregui, tant des de la fe com des de les seves conviccions humanes i socials, trobi sentit a sumar-se a una pregària com aquesta.

Vulneració de drets fonamentals
Els Centres d'Internament d'Estrangers són centres de privació de llibertat on són internades persones que, en molts casos, no han comès cap delicte. Les entitats que vetllen per la defensa dels drets de les persones internes han denunciat repetidament les precàries condicions que existeixen en aquests centres, amb necessitats bàsiques que no estan cobertes, mancances en assistència legal i sanitària, així com dificultats per a comunicar-se amb la família. Les ONG consideren que es vulneren drets fonamentals i que la mateixa existència d'aquest tipus de centres atempta contra la dignitat de les persones.

Ampliació d’informació:
Cartell de convocatòria [descarregar]
Vídeo: “CIE: Criminalizados, Internados, Expulsados” [veure vídeo]

Els mitjans d’informació interessats a cobrir informativament aquest acte, agrairem contacteu prèviament amb nosaltres.

Com arribar al CIE de Zona Franca?

En transport públic
- Autobús 109 a Pl. Espanya, deixa al carrer D amb el carrer 4. Cal caminar fins al carrer E.
- Autobús 21 des de Paral·lel 79 (entre Ronda Sant Pau i Comte Borrell). Deixa al carrer 4, entre D i E, cal caminar fins al carrer E.
- Autobús 110 des de l'Estació d'Av Carrilet passant per Rambla de Marina a Bellvitge. Deixa al carrer 4, cal caminar fins al carrer E.

En transport privat

- Per la Ronda Litoral:
1. Sortir per la sortida Passeig de la Zona Franca/Zona Franca/ZAL.
2. NO girar cap al Passeig de la Zona Franca sinó seguir recte seguint el cartell Zona Franca/ZAL que fa passar sota la Ronda Litoral.
3. Seguir la indicació ZAL que fa girar cap a la dreta. És el carrer A que va en paral·lel sota unes vies de tren. Es passa per davant de la SEAT i en la rotonda on es veu un edifici alt de color groc de CESPA, s'ha de girar a la dreta. Més enllà s'arriba a una gran rotonda amb illa central urbanitzada, girar a l'esquerra cap al carrer E.
4. Al carrer E després de creuar el carrer 4 en una altra rotonda sense illa central hi ha el CIE que es distingeix per una garita blava i blanca amb sostre piramidal bastant alta. Al mur exterior hi ha escrit "Centro de Internamiento de Extranjeros Barcelona".

- Per Plaça Espanya. Aquí teniu aquest link on s'explica la ruta

Contacte de premsa: 
Montse Girbau – mgirbau@jesuites.net - Tel. 93 318 37 36 – 686 54 12 95

 
Arxiu associat

[+ notÝcies]

Fundaciˇ Migra Studium - Palau, 3, 08002 Barcelona - Tel. 934 120 934 - info@migrastudium.org - AvÝs Legal