catalÓ | castellano | english
Altres pÓgines dels Jesu´tes   

Dia Internacional de les Migracions: pel dret a la mobilitat tancarem els CIE
Grup de voluntaris CIE-BCN
18/12/2014

Comparteix a Twitter  

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Migracions, el 18 de desembre, s'ha presentat el llibre "Manual para la defensa de los Derechos Humanos de las personas extranjeras encerradas en los Centros de Internamiento". Tot seguit s'ha convocat una concentració davant de la Delegació del Govern. 
[Jesuïtes Catalunya] El sector Social de la Companyia de Jesús a Espanya té entre les seves prioritats l'atenció als immigrants. I amb motiu del Dia Internacional del Migrant, el 18 de desembre, les entitats de la Companyia de Jesús que treballen en l'àmbit de les migracions, agrupades dins del Servei Jesuïta a Migrants (SJM-E), han volgut cridar la nostra atenció amb diverses iniciatives per què coneguem més de prop la situació d'aquest col·lectiu.

A Barcelona, la Fundació Migra Studium ha organitzat, conjuntament amb altres ONG com SOS Racisme i la Plataforma Tanquem el CIE, la presentació del "Manual per a la defensa dels drets de les persones estrangeres tancades als CIE" de Julián Ríos, Eduardo Santos i cristina Almeida, amb pròleg i epíleg de Margarita Martínez Escamilla i Daniel Izuzquiza. Aquest Manual ens mostra les claus del funcionament d'aquests centres, aborda exhaustivament els múltiples interrogants i situacions que la tancada pot plantejar, i ofereix arguments, jurisprudència, normativa, fins i tot una bateria de formularis que el converteixen en una fita en la lluita jurídica per uns drets que amb freqüència s'ignoren, es lesionen o es deixen d'emparar. Tot això exposat de forma clara i didàctica, a través de pregunta i resposta. Amb aquest manual, les persones tancades als CIE sabran i podran defensar-se millor, alhora que proporciona eines útils i adequades a aquest teixit solidari que, des de fora dels murs dels CIE, lluita per acabar amb aquests autèntics "forats negres".

L'acte de presentació ha tingut lloc el mateix dia 18 al Col·legi d'Advocats i, a continuació s'ha realitzat una acció simbòlica de protesta a la delegació del govern per denunciar la pressió en els CIE i a les fronteres.

Programa
Xerrada i presentació de llibre
18:30h Presentació de l’eina de lluita contra els CIE, el llibre Manual para la defensa de los Derechos Humanos de las personas extranjeras encerradas en los Centros de Internamiento CIE, de Julián Ríos, Eduardo Santos i Cristina Almeida Anna Figueras, advocada a la Comissió de Defensa ICAB i coordinadora jurídica CCAR (moderació). Gonzalo Escobar, professor de Dret penal de la Universitat de
Girona Eduardo Santos, co-autor del llibre Manual CIE.

On: Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona - Aula 63 6a planta (Mallorca, 283)
Col·labora: La Comissió de Defensa de l’ICAB

Concentració i acció simbòlica
 davant Delegació del Govern
19:30h Concentració davant de la Delegació del Govern per al dret a la mobilitat, Tancarem el CIE. Acció simbòlica per denunciar la repressió fruit del racisme institucional (als CIE, en fronteres, batudes racistes, vols de deportació). Parlaments i actuació musical.

On: davant de la Delegació del Govern (c/Mallorca, 278)

Organitza: les organitzacions de la campanya Tancarem el CIE: Migra Studium, Tanquem els CIEs i SOS
Racisme Catalunya

Més informació:
933010597
@SOSRacis
@MigraStudium
@TanquemelsCIE
sosracisme@sosracisme.org
tanquemelscies@gmail.com
info@migrastudium.org
Arxiu associat

[+ notÝcies]

Fundaciˇ Migra Studium - Palau, 3, 08002 Barcelona - Tel. 934 120 934 - info@migrastudium.org - AvÝs Legal