català | castellano | english
Altres pàgines dels Jesuïtes   

Suma’t a la campanya Tancarem el CIE de Barcelona
Grup de voluntaris CIE-BCN
23/09/2014

Comparteix a Twitter  

La campanya Tancarem el CIE és una mobilització ciutadana d’ampli suport que pretén tancar el Centre d’Internament per a Persones Estrangeres (CIE) de Barcelona. 
[Redacció SOS Racisme] La mobilització la impulsem juntament amb Tanquem els CIEs, la fundació Migrastudium, la FAVB, el Procés Constituent, Òmnium Cultural, el CJB, el CNJC, el Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, UGT i CCOO, CGT, la Fede.cat, l’Institut de Drets Humans de Catlaunya, la PAH, el MLP, la FAPAC i el CAB.

En una setmana marcada per la Diada de Catalunya, l’11 de setembre, llancem una campanya en favor dels Drets Humans per exigir en el context d’un nou país on no es toleri l’existència del CIE, un centre on es retenen persones que no han comès cap delicte pel sol fet de no tenir la documentació en regla. La campanya Tancarem el CIE culminarà en dos actes: el 17 d’octubre, es farà un Míting Piulada a Cotxeres de Sants (19h) amb 100 intervencions en directe que recolliran les raons pel tancament d’aquest espai que funciona amb menys garanties que una presó; i el 18 d’octubre s’encerclarà el CIE (17h), instal·lació situada al carrer E de la Zona Franca.

Per què el Tancarem?
Com indica el manifest de la campanya, no entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets Humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones el Jonathan, l’Idrissa, el Mohamed i l’Alik hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi.

El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions.

Què podeu fer a partir de ja?
Adheriu-vos al manifest de la campanya al web, doneu la vostra raó per tancar el CIE, i aconseguiu que tots els vostres cercles socials ho facin.

Us convidem a que ens ajudeu a impulsar les xarxes socials de la campanya. Feu-vos seguidors/es de @tancaremelcie a Twitter i al Facebook de la campanya.
Més informació

[+ notícies]

Fundació Migra Studium - Palau, 3, 08002 Barcelona - Tel. 934 120 934 - info@migrastudium.org - Avís Legal