Migra Studium obre la porta a més de 4.800 persones durant el 2017

Migra Studium obre la porta a més de 4.800 persones durant el 2017

La Fundació Migra Studium,  presenta aquest dimarts 3 de juliol a les 19h (c. Palau, 3 Barcelona), la seva memòria anual d’activitats.

Durant el 2017, l’entitat ha obert la porta a més de 4.800 persones, sobretot en els programes d’acollida i formació de persones adultes (1.098) i també en l’Espai Interreligiós (3.483). Precisament ha estat aquest projecte dirigit a sensibilitzar la societat catalana sobre el fet i la diversitat religiosa el que ha tingut un increment més alt de visites, amb 150 grups durant l’any 2017. L’interès pel fenomen religiós es va disparar també arrel dels atemptats de Barcelona del mes d’agost, el que va motivar que l’Espai es fes present tant en centres educatius com en mitjans de comunicació.

Pel que fa a l’altre gran projecte, el d’acollida, s’ha atès un miler de  persones de 92 nacionalitats diferents, moltes d’elles en una situació de creixent vulnerabilitat tant pel que fa a la seva situació administrativa, com al treball i a l’habitatge. Això ha obligat l’entitat a reforçar l’assessoria jurídica i també l’oferta de cursos tant de llengua com de formació laboral. La massificació, però, que s’ha donat en el moment de les inscripcions durant el 2017, palesa fins a quin punt cal reforçar la proposta d’acollida i de formació que en aquest moment s’està oferint a Barcelona.

A més d’aquests projectes amb més participació, la memòria recull l’activitat del grup de visites al Centre d’Internament d’estrangers de la Zona Franca de Barcelona. S’han fet 624 visites a 208 persones durant el 2017, amb un increment notable de les accions de defensa jurídica dels interns (veure més informació a linforme CIE Zona Franca). També durant l’any passat ha continuat el projecte de reforç escolar per a nens i nenes del barri gòtic (projecte Som-hi!) que ha atès a 33 infants i 21 famílies, en el que és el projecte més arrelat a la comunitat i al barri.

Finalment durant el 2017 es va posar en marxa la Xarxa d’hospitalitat, que té com a objectiu donar allotjament i acompanyament a persones ateses per Migra i que tenen necessitats puntuals d’acollida i habitatge per poder tirar endavant el seu projecte de vida. Durant l’any passat es van acollir 4 persones en comunitats i famílies. La xarxa pretén anar sumant famílies de Barcelona que puguin i vulguin obrir la porta de casa seva a persones migrants.

Tota aquesta tasca ha estat possible a un equip de 205 persones (dels quals 180 són voluntaris i voluntàries) i al suport econòmic tant de diferents administracions com també donants privats.

Podeu consultar totes les dades a la memòria de Migra Studium 2017Confirma la teva assistència contestant  aquí)

 

  

Notícies relacionades