Els imams de Catalunya ens visiten

Els imams de Catalunya ens visiten

El dijous 29 de març, una trentena d’imams de Catalunya van visitar durant dues hores i mitja l’església del Palau i la seu de Migra-Studium.El Consell Islamic Cultural de Catalunya organitza periòdicament jornades de formació per als imams de les mesquites associades al Consell. Dintre d’una d’aquestes jornades, han proposat visitar la nostra església dels jesuïtes del Palau. Els ha acollit en Jaume Flaquer qui, durant, una hora els ha explicat detalladament -en àrab clàssic- tots els elements simbòlics i litúrgics que s’hi troben, tot presentant com preguem els cristians. L’explicació de l’eucaristia ha pres lògicament un temps important. Els imams han seguit les explicacions amb atenció amb moltes preguntes, entre elles, sobre el matalàs de sant Ignasi que es troba a la capella, sobre els vestits del capellà quan celebra, el simbolisme dels colors litúrgics, sobre quines són les obligacions del cristià en matèria de pregària, etc.

Tot seguit la fundació Migra-Studium els ha convidat a unes begudes, pastissos i galetes, on han estat acollits pel director, Quim Pons, i pel Lluís Recolons. Han visitat el centre, i han pujat a l’Àrea d’Estudis descobrint amb sorpresa el bon nombre de llibres en llengua àrab del nostre fons documental.

L’objectiu de la visita, segons els organitzadors, no era simplement el de conèixer una església sinó el de trobar-se amicalment amb sacerdots, fent de l’experiència de l’amistat entre imams i sacerdots una manera eficaç de trencar prejudicis i de mirar l’altre amb ulls diferents.

Notícies relacionades