Caminar amb els exclosos: una de les prioritats de la Companyia de Jesús

Caminar amb els exclosos: una de les prioritats de la Companyia de Jesús

El Pare General, Arturo Sosa, ha publicat recentment les "Preferències apostòliques universals" de la Companyia de Jesús, que marcaran el rumb de l'acció de la Companyia durant la propera dècada. Després de dos anys de discerniment en comú, les 4 preferències apostòliques elegides per al proper període de 2019-2029 assenyalen quatre àrees vitals en la situació del món:

  • El discerniment i els Exercicis Espirituals: ajudar a les persones a trobar a Jesucrist i seguir-lo.
  • Caminar amb els exclosos: caminar amb els pobres, els vulnerables, els exclosos i aquells que la societat considera indignes, en una missió de reconciliació i justícia. 
  • Tenir cura de la nostra casa comuna: treballar amb profunditat evangèlica, per a protegir i renovar la Creació de Déu.  
  • Acompanyar als joves en el camí: acompanyar als joves en la creació d'un futur ple d'esperança.

S'ha habilitat una pàgina web específica sobre les Preferències amb més informació. En aquest vídeo el Pare General explica les quatre àrees vitals de la Companyia per als propers deu anys.

Inspirats per les noves preferències universals que il·luminen la nostra acció apostòlica, en el Servei Jesuïta a Migrants Espanya (SJM Espanya) ens sentim convocats a seguir treballant per acompanyar, servir i defensar a les persones migrants més vulnerables. 

Il·luminats pel discerniment, en una missió de reconciliació i justícia juntament amb les persones migrants i refugiades, estem cridats a tenir cura de la casa comuna, ja que tot el mal que li fem està vinculat a les causes per les quals milions de persones cada any es veuen obligades a abandonar les seves llars, i compromesos en crear un futur esperançador per a tots, especialment per als més joves. 

Web de las Preferències Apostòliques

Carta del Pare General

 

Notícies relacionades