Imatge o vídeo destacat
Xarxa

Trobades que ajuden a viure

El dissabte 7 de maig vàrem tenir un trobada a la qual estaven convocats i convocades totes les persones que participen, d’una manera o altra, en la Xarxa d’Hospitalitat: persones acollides en famílies, llars i pisos, l'equip de Migra de la Xarxa i els diferents grups de voluntaris i voluntàries (llars, famílies i del Casal Arrupe i dels pisos hospitalàris). Al llarg del dia varen passar pel Casal unes 70 persones. Va ser una jornada per gaudir de la presència d'unes i altres, d’estar juntes i compartir unes hores amb diverses activitats. Pel matí van començar amb unes dinàmiques de presentació i després es van dividir en dos grups, segons els gustos de cadascú. Un grup, on es van apuntar les més caminàires, va anar a passejar per Collserola i l'altre es va quedar al Casal gaudint de jocs d’equip.

A partir de les 13:30h van compartir el dinar, aportant cada persona el que havia preparat. Va ser un espai més distès que va permetre apropar-se i conèixer-se més entre uns i altres. I per acabar, després del dinar, qui va voler es va quedar una estona més fent jocs.

"Un dia que ens va apropar més entre les persones que formem la Xarxa d'Hospitalitat, i ens va “ajudar a viure” i sentir que la Xarxa la fem entre moltes persones, i cadascuna aporta el que és amb senzillesa i molta il·lusió". Aquestes trobades ajduen a construir comunitat d'ajuda mútua, a posar rostre i entramar històries, i així anar avançant en allò que també busca el projecte de la Xarxa: "generar vincles entre persones sol·licitants d’asil i migrants i llars i comunitats disposades a acollir, amb l’objectiu d’afavorir, sempre que sigui possible, processos d’autonomia i regularització, així com generar vincle i xarxa social per afavorir la integració"