Activitats socio-culturals al juny

Activitats socio-culturals al juny

 Breu resenya de la festa de fi de curs i de la visita a la Sagrada Familia Festa de fi de curs

Aquest any, com l'any passat hem tancat el curs amb una festa on han participat tant voluntaris/àries, alumnes, nens i nenes i famílies. El dia 19 de Juny, a la tarda, l'Espai Interreligiós va convertir-se en l'escenari on, totes les persones que formem part d'aquest gran projecte, vàrem poder trobar-nos i compartir una tarde amb diferents activitats. D'una banda vam fer diferents dinàmiques de coneixement, que ens van donar l'oportunitat d'apropar-nos i parlar sobre els nostres somnis i desitjos. Al finalitzar les dinàmiques vàrem muntar, ajudats pels més petits de Migra, un gran arbre ple de desitjos compartits.
Les actuacions van arribar després, cançons, balls i poesia varen emplenar l'espai de bona energia i ritmes i melodies d'aquí i d'allà.
La festa va finalitzar amb un pica-pica, on vàrem poder provar algun plat típic dels països d'origen dels nostres alumnes i sobretot parlar i passar un temps distes i sense les preses del dia a dia.

Visita a la Sagrada Família

La Fundació Migra Studium ha organitzat per als seus alumnes i voluntaris una visita a la Sagrada família. L’administració del Temple va facilitar una visita protocol·lària guiada i explicada per la Montse, guia del mateix centre.

La visita, d’una hora de durada, va ser molt activa, per tal de facilitar la comprensió de tota la simbologia de les façanes de del Naixement i la Passió. La guia va organitzar unes activitats participatives: primer els visitants observaven les façanes, després ella feia unes preguntes i uns aclariments a les respostes dels alumnes. Aquesta explicació va ser molt interessant perquè mostrava les diferents interpretacions que feien els alumnes en funció de la seva cultura o religió.

Al final de la visita, va poder visualitzar un vídeo que explicava, breu i clarament, la història del Temple. Amb aquesta visita, els participants a la sortida van poder tenir una visió global del temple i del significat dels seus elements clau.

La visita, segons comentaris de les voluntàries acompanyants, Anna Lorente, Lorena Fernández i Anna Domínguez, va ser molt ben acollida per tothom, i les valoracions posteriors van ser molt altes.

Notícies relacionades