1. MIGRACIONS

1. MIGRACIONS

Endinsa’t en el món de les migracions, coneix d’aprop la realitat de les persones que han de marxar de casa seva, i actua fent un servei puntual.

VEURE – t’oferim material didàctic i/o informatiu

  • Exposició “Som Migrants”

(Col·lecció de fotografies per l’aula o els espais comuns de l’escola. Material de sensibilització cedit pel Servei Jesuïta Migrants (Mèxic i Espanya) i Entrecultures)

Exposició formada per 20 imatges, 11 plafons informatius i una guia didàctica que ens convida a posar-nos en el cor i els ulls de les persones que migren. És una eina per a aprofundir en la història de milers de persones que, dia rere dia, emprenen un viatge per millorar les seves condicions de vida creuant les fronteres de Mèxic, Ceuta i Melilla.

Exposició: 31 plafons de 50x70 cm, amb 20 imatges i 11 textos.

Guia didàctica: proposa un itinerari didàctic format per tres activitats diferents que poden realitzar-se independentment o com un procés.

  1. Trobades frontereres. Realitzar a l'inici, abans de començar a veure l'exposició, per motivar la visita i promoure una actitud d'obertura al que d'aquesta podem aprendre.
  2. Itinerari acompanyat. Ofereix un itinerari d'activitats per a realitzar durant l'exposició.
  3. Murs de paper. Aprofundiment. Es suggereix després de la visita a l'exposició.

Descarrega’t la guia didàctica en castellà aquí.

 

COMMOURE’S – t’ho expliquem des de la nostra experiència

  • Apropa’t a la realitat de les migracions a casa nostra a través de la tasca que fa Migra Studium. Xerrada a càrrec d’un membre de l’equip de Migra Studium sobre la realitat de les migracions i el refugi, explicat des de l’experiència a l’entitat

Durada: 1h.

 

ACTUAR – et convidem a fer una acció en favor de la nostra causa

  • Et convidem a fer una acció amb la teva comunitat educativa que us permeti donar a conèixer la realitat de les migracions.

Si ens expliques el que heu fet i ens fas arribar una foto (per correu o venint a visitar-nos) ho penjarem a la nostra web

Idees:

  • Fer un anunci, un pòster, flyers… per combatre els rumors sobre les persones migrants. Pots documentar-te a Maldita Migración i BCN Antirumors, on també pots trobar aquests materials.
  • Fes de guia de l’exposició per altres grups d’alumnes.

 

Torna a ESCOLES HOSPITALÀRIES

 

CONTACTA'NS

 

Responsive image

 

Per a qualsevol dubte també pots escriure'ns a sensibilització@migrastudium.org