Campanya i concert de sensibilització #TrencantFronteres

Campanya i concert de sensibilització #TrencantFronteres

SICAR cat i la Fundació Migra Studium llancen aquest 19 d’octubre una campanya de sensibilització amb el lema #TrencantFronteres.

Amb aquesta acció i durant els propers tres mesos, les dues entitats busquen alertar de totes aquelles barreres, incomprensions, desconeixements i rumors que impedeixen a les persones d'un determinat lloc viure i conviure com a veïns i veïnes, sigui quin sigui el seu origen o la seva condició social.

La campanya culminarà amb un concert el 27 de gener a la sala Luz de Gas amb el cantautor Esteban Faro. 

SICAR cat i la Fundació Migra Studium dues entitats que treballen per la dignitat i els drets de les persones migrades més vulnerables, llencen avui 19 d’octubre una campanya de sensibilització dirigida a tota la societat i convidant a “trencar fronteres”. Ambdues entitats són testimonis quotidians de les dificultats i perjudicis que suposen l’existència de fronteres externes. Aquestes dificulten la mobilitat de persones, que es veuen obligades a emprendre trajectes migratoris llargs i plens de perills (tràfic de persones, morts i ofegaments, ferides provocades per l’existència de tanques...). Precisament, tant la Fundació Migra Studium com SICAR cat han denunciat sovint aquestes situacions que es donen als països en trànsit. 

No obstant, amb aquesta campanya han volgut centrar-se en aquelles altres fronteres més invisibles i més subtils de les quals tothom en som una mica responsables. Fronteres que s’estenen dins el país d’acollida per pobles, ciutats, barris, carrers i fins a escales de veïns. Fronteres fetes d’incomprensions, desconeixements, rumors i malfiances, que impedeixen a les persones d’un determinat lloc, viure i conviure com a veïns i veïnes, sigui quin sigui el seu origen o la seva condició social. #TrencantFronteres pretén ser, doncs, un crit a treballar junts i juntes per la cohesió social, una invitació a potenciar en la vida diària aquells petits gestos i actes que ens ajuden a construir veïnatge i convivència. 

El projecte de sensibilització durarà uns tres mesos, i en el transcurs d’aquests, es difondran cançons, vídeos i altres accions per estimular la implicació de les persones a l’hora de trencar fronteres, ja que, lluny de ser una campanya teòrica, es volen posar en valor les pràctiques positives que ajuden a fer una societat millor. 

Finalment, la iniciativa es tancarà el 27 de gener amb un concert a la sala Luz de Gas a càrrec del cantautor Esteban Faro, un dels promotors de la iniciativa i qui ha participat activament en la creació de tots els materials. Han col·laborat també en aquest projecte la Sala Luz de Gas, i Ticketea

Ampliació d’informació:

Web #TrencantFronteres http://www.trencantfronteres.org/

Notícies relacionades